Tinderdate in 'Dorp!'

In de wervelende muziektheaterproductie DORP! volgen we de in een dorp geboren en getogen agrariër Harm en de Randstedelijke Kiki. Zij strijkt tijdelijk neer in één van de vele B&B’s voor haar onderzoek naar het voortbestaan van de bij, de Bumblebee.

We leven in onrustige tijden. Wereldwijd kampen we met grote vraagstukken en dilemma’s, zoals de klimaatcrisis, en daaraan gelieerd het stikstofvraagstuk, de woningcrisis en de toenemende polarisatie in het maatschappelijke debat.

Maar hoe zit dit in een kleine gemeenschap op het platteland? Daar waar de overvloedig aanwezige toerist en zondagochtendsporter getuige zijn van het ogenschijnlijk rustig voortkabbelende bestaan van de plaatselijke bevolking?

Lijkt! Want wie iets verder kijkt dan een kerkklok of een dorpsstraat, ziet de eigenheid, passies en gedrevenheid, gewoontes en overeenkomsten van de dorpelingen, maar ook hun verschillen. Natuurlijk raken de grote wereldthema’s ook de kleine dorpse gemeenschap.

Hier speelt ook het verdriet van jeugd die graag in het geboortedorp wil blijven wonen, maar waar een schaarse koopwoning voor hun neus weg wordt gekaapt door beter in de slappe was zittende senioren en nieuwkomers. En met de nieuwbouw wil het ook bepaald niet vlotten. Wat in DORP! begint meteen onschuldige Tinderdate tussen Harm & Kiki groeit uit tot een dieper gevoelde liefde en tegelijkertijd ook tot een nagenoeg onoplosbaar probleem.

Iedere gelijkenis met Almen en haar dorpsgenoten berust op toeval.

Tractore en bijenkorven 

Vrijdag 19 april 2024 20.00 uur

Zaterdag 20 april 2024 14.00 en 20.00 uur

Zondag 21 april 2024 15.00 uur

Een half uur voor aanvang gaat de zaal voor u open. De voorstelling duurt 2 uur, zonder pauze.

DORP! maken we met ons dorp over een dorp voor ons dorp. Mocht u overeenkomsten bespeuren, dan is het dat onze geesten onwelwillend waren en nooit los komen van onze eigen beperkte achtergrond. Wij vrijwaren ons graag van elke aansprakelijkheid voor wat dan ook.

Wij wensen U een mooie voorstelling! Bestuur en Productieteam StAAT


stichtingalmensamateurtheater@gmail.com
06 - 11 30 39 17
NL02 RABO 0322 3944 57 tnv St. Almens Amateurtheater
StAAT.almen-info.nl