Tinderdate in 'Dorp!'

Aftrap DORP!

17-12-2023
Anna van Rooijen
DORP! Bijeenkomst

Ons Huis liep weer goed vol, het merendeel van degenen, die zich hebben opgegeven voor de theaterproductie Dorp!, was er om te horen hoe de stand van zaken is. Nu lijkt april 2024 nog ver weg. Voor het productieteam ligt dat toch even anders; er moet heel wat ingestudeerd en geoefend worden in de komende 4 maanden.

Het is fijn, dat de belangstelling groot is, over en weer hoor je mensen elkaar groeten en vragen naar ieders rol of taak. De verdeling van acteurs, figuranten, koor- en orkestleden is inmiddels bekend, nu zijn de mensen er om te horen wat er gezegd, gezongen en gespeeld gaat worden. Het productieteam vertolkt de hoofdrollen en het verhaal ontrolt zich.
Dat het gaat over geboren Almenaren en nieuwkomers is bekend, maar hoe worden die neergezet? Is het herkenbaar, wat er gespeeld gaat worden? Valt er wat te lachen? En hoe zit het met de muziek; is het nog een beetje van deze tijd of gaan we terug in de tijd? Allemaal vragen en in dit verslag komen geen antwoorden, want geheim!

Nou vooruit, een klein tipje uit het script opgelicht dan: koffie, die besteld wordt, moet wel Fairtrade en met havermelk zijn (westerling natuurlijk) en dat je opTinder zit, zeg je tegen niemand (iemand van hier). De aanwezige uitvoerders van het theaterstuk schieten herhaaldelijk hard in de lach tijdens de vertelling van het verhaal. Een goed teken toch?

Half januari is de start van de eerste repetities en tot april is elke zondagavond gereserveerd door de spelers. Dat betekent hard werken, veel oefenen thuis en vooral plezier hebben met elkaar. Vanaf dan zal ook in de ADI regelmatig een inkijkje worden gegeven van de diverse onderdelen met foto’s en een beetje tekst om Almen lekker nieuwsgierig te maken voor de uitvoeringen. Staan 19, 20 en 21 april al gereserveerd in de nieuwe agenda?
Maar eerst mooie feestdagen en een hoopvol nieuwjaar gewenst.

Aftrap DORP!
Foto: Anna van Rooijen

stichtingalmensamateurtheater@gmail.com
06 - 11 30 39 17
NL02 RABO 0322 3944 57 tnv St. Almens Amateurtheater
StAAT.almen-info.nl